Muziek

 

Al meer dan 40 jaar ben ik actief als Violist en Gitarist bij diverse bands en orkesten. Met ontzettend veel plezier heb ik in veel ensembles met heel veel verschillende mensen mogen optreden en samenwerken. Zo zijn we zijn met een orkest op een cruiseschip naar Indonesie en Australie geweest, Ook hebben we een aantal keer voor het koningshuis mogen spelen bij diverse gelegenheden maar ook kleine huiskamerconcerten gedaan, kortom te veel om op te noemen.

Diverse youtube films

Let op! het is een playlist. Klik voor meer films op het menu icoontje linksboven in het scherm.

Hieronder vindt u diverse links naar bands en orkesten waar ik momenteel mee optreed. Deze orkesten zijn uiteraard te boeken via mij of via de site die per orkest genoemd is. Op deze sites vindt u ook veel media die u kunt beluisteren of bekijken.

 

Swing Du Nord

Swing du Nord

Swing du Nord speelt een repertoire dat bestaat uit gypsy jazz en traditionele Hongaarse en Roemeense zigeunermuziek. Het orkest is overal inzetbaar en kan desgewenst ook verplaatsen.

 

Lite

Link naar LITE

LITE is het lichte ensemble van Het orkest van het oosten. Het orkest bestaat uit 3 man in zijn kleinste bezetting maar is uit te breiden tot een groter ensemble. Het speelt voornamelijk licht klassiek, balkan, swing en salon muziek.

 

Cuerdas

CUERDAS, het leukste bandje van Noord Nederland! link

Cuerdas is spaans voor snaren en PASCAL BINNEWEG gitaar, DON HOFSTEE viool/gitaar en BERT VAN ERK contrabas tokkelen, plukken, roffelen en strijken aan de snaren. Flamenco, Tango, Braziliaanse Bossa en Jazz zijn de inspiratiebronnen. Ze kozen traditionele prachtstukken en maakten nieuw eigen werk. Gegarandeerd een geinspireerde avond.

 

Vestibule ensemble

Link naar Het Vestibule ensemble

Het Vestibule ensemble is het orkest waar ik het langst mee optreed. Het bestaat al meer dan 25 jaar en de laatste 12 jaar in dezelfde bezetting. Op het repertoire staan o.a. Franse Musettes, Swing, Latin, Weense walsen, Salon- en zigeuner muziek

Het Vestibule ensemble is een trio:

 • Martin de Rooij accordeon en gitaar
 • Bert van Erk contrabas
 • Don Hofstee op viool en gitaar

 

Het Drie Sterren trio

Link naar Het Drie Sterren Trio

Het Drie Sterren dankt zijn naam aan het eerste optreden in het Sterrenbos in Groningen. Dat was zo'n succes dat het trio heeft besloten door te zetten. Nu is het Drie Sterren trio een feit en speelt het op festivals en geeft o.a. huiskamer concerten. Ook een groter feest wordt niet geschuwd.

Het Drie Sterren trio bestaat uit: 

 • Gertie Bruin accordeon
 • Bert van Erk contrabas
 • Don Hofstee viool en gitaar

 

Het Kreisler trio

Link naar Het Kreisler trio

Zoals de naam al doet vermoeden speelt dit ensemble licht klassieke werken uit het begin van de vorige eeuw. Het richt zich op salon- en zigeunermuziek en is vernoemd naar Fritz Kreisler een meesterviolist uit de vorige eeuw.

Het Kreisler trio bestaat uit:

 • Willem Wolthuis viool
 • Hans Lass contrabas
 • Don Hofstee klassiek gitaar

 

Tsigani

Link naar Tsigani

Tsigani is een wereldmuziek ensemble met haar roots in de flamenco- en gypsyjazz traditie. Er worden hoofdzakelijk eigen composities gespeeld.

Tsigani bestaat uit drie leden:

 • Marietta Rust zang en percussie
 • Pascal Binneweg gitaar
 • Don Hofstee viool en gitaar

 

 

 

Sergei Bolotny trio

Meesterviolist Sergei Bolotny brengt samen met Don Hofstee en Tim Nobel een veelzijdig repertoire. Van opzwepende zigeunermuziek tot passievolle tango en meeslepende klezmer. Kijk op youtube voor video's, link. Neem contact op met 06-24331839 voor boekingen.