CUERDAS

06 - 24 33 18 39
donhofstee@gmail.com

Band bio

 

Pascal Binneweg

Pascal Binneweg.jpg

 

Pascal (Pascalito) Binneweg  is al van kinds af aan bevlogen door de gitaar. Hij nam op jonge leeftijd gitaarles en studeerde bij onder andere John Fillmore en Eric Vaarzon Morel,  maar ook bij de jazzgitaristen Han Sonneveldt en Winfred Buma. Inmiddels speelt hij ruim 25 jaar professioneel flamenco op diverse dansscholen en in diverse gezelschappen.


Pascal studeerde  KCM (Kunst Cultuur en Media) aan de RUG, met muziekwetenschap als hoofdvak. Muziek maken is echter wat hem het meeste boeit. Hij reist dan ook vaak af naar het Zuiden van Spanje om weer even dicht bij de bron van de Flamenco te zijn. Flamenco is echter niet de enige bron.

Pascal is al vele jaren geïnteresseerd in de fusiemogelijkheden tussen de stijlen Flamenco, Latin, Jazz en Pop. In zijn eigen composities is dan ook een mix van deze stijlen te vinden.


Pascal speelt in diverse ensembles, zoals Los Hermanos , Tinto Sol en de Denise Rivera Band en is begeleider van de flamencodanslessen op de dansschool van Ilona Ali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Don HofsteeDon Hofstee.jpg

 

 

 

 

Is sinds jaar en dag actief in vele zigeuner- en jazz ensembles als: Het Vestibule Ensemble, Mirasol, Romanesca, Zazouswing, Het drie sterren trio, Tsigani en Cuerdas. Ook verleent hij zijn muzikale bijdrage aan theateruitvoeringen van oa. Het NNT, jeugdtheater de Citadel en sinds kort bij Lite het lichte ensemble van het Orkest van het Oosten en bij Blend het lichte ensemble van het Noord Nederlands orkest. Daarnaast is Don gitaar- vioolbouwer en reparateur, fotograaf en websitebouwer.

Zijn fascinatie voor muziek is al vroeg begonnen. Toen hij 4 jaar oud was speelde hij langspeelplaten op een oude 78 toeren platenspeler van zijn moeder. Er was een plaat van het Roemeense zigeuner orkest "Taraf de Haïdouks" bij. De opzwepende melodieën en de virtuoze manier van spelen hebben hem diep geraakt en geïnspireerd om viool te gaan spelen.

Hij reist regelmatig naar Samois sur Seine onder Parijs om daar, op het jaarlijks terugkerend Django Reinhardt festival, de sfeer van onvervalste Roma en Sinti muziek op te snuiven.

Na de middelbare school, waar hij in aanraking kwam met de gitaar en deze ook ter hand nam, is hij naar het conservatorium gegaan om daar UM viool te studeren bij o.a. Han Holsbergen en Remi Baudet. Na zijn vioolstudie is hij lichte muziek gitaar gaan studeren bij o.a. Ruud de Wit en Wim Overgaauw. Hij heeft aan talloze projecten en bands zijn medewerking verleent. Hij voer o.a. met de band Les Bohèmes op een cruiseschip van Australië naar Indonesië en gaf aan boord een aantal concerten. Hij speelde diverse malen voor het koningshuis en heeft als studio muzikant meer dan 50 cd's ingespeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bert van Erk.jpgBert van Erk

 

Amsterdam

Bert van Erk studeert van 1966 tot '70 klassiek gitaar aan het Conservatorium van het Muzieklyceum in Amsterdam. Hij doet mee aan series workshops: "Neue Musik" aan de Musikhochschule Koln, electronische muziek bij Sonologie Utrecht. Bert speelt spaanse-, electrische- of basgitaar en soms percussie in jazz-, blues-, salsa- en theaterorkesten en met symphonieorkesten in eigentijdse stukken. Van Erk maakt van '68 tot '70 deel uit van internationaal gezelschap MEV (Musica Elettronica Viva di Roma), en is in die tijd ook docent gitaar aan de Muziek-School in Amsterdam-Noord.

Utrecht

Bert van Erk begint in 1973 vooral contrabas te spelen, en heeft les van Peter Scholc. In zijn nieuwe woonplaats Utrecht gaat hij spelen met Gijs Hendriks, een samenwerking die duurt tot 1992. Hij speelt in die periode op podia in binnen- en buitenland met o.a: Slide Hampton, Boy Edgar Big Band, Dexter Gordon, Johnny Griffin, John Engels, Kenny Wheeler, Stan Tracey, Arthur Taylor, Beaver Harris, Wim Overgaauw, Joe Diorio, Marilyn Mead, Benny Bailey, Gerard Vogel, John Betsch. Met Hendriks geeft Bert impro-workshops voor o.a. de SJU, Jeugd en Muziek Den Haag, St.Jazzpower Eindhoven. Later geeft hij workshops bij o.a. Sfeerstation Bolingo Utrecht en zwakzinnigeninstituut Sint Bavo Noordwijkerhout.

Tussen '76 en '85 is van Erk bestuurslid van de Stichting Jazz- en geimproviseerde muziek Utrecht en hij staat mede aan de wieg van het SJU-Huis.

Groningen

In 1993 verhuist Bert naar Middelstum in de provincie Groningen. In Groningen ontstaan het trio Marlon, Buma & Van Erk, Bert's Breeze, Afro Jazz Jam en wordt gespeeld met Out To Lunch, Les Bohemes, Crincrin en Chocolate.
In '93-'94 studeert hij carillon aan Nederlandse Beiaard School Amersfoort en in '97 en '98 speelt hij in Senegal met o.a. Souleymane Faye, Africando en Abou Thiam & Ngaari Laaw.
Bert van Erk componeert en arrangeert vooral ten behoeve van orkesten en projecten waar ik hij meespeelt. Hij geeft contrabas- en basgitaarlessen en improvisatieworkshops Jazz sessions aan het Groninger USVAinTheatre. Recente bands/projecten zijn: Five Brothers, Trio Hilbrandie at Large, Still Live, Grunnroots, Zazou Swing en Jazz and Poetry.